top of page
Follow Us On
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
luokka.jpg

Kuuntele Teija Barr:in haastatteluita FinnRadiossa
Osa 1 - Mitä on hypnoterapia on

Osa 2 - Alan Koulutus

Muutama Hyvä Syy tulla mukaan ICH'n koulutukseen...

 

"Olin Teijan oppilaana 2018-2019. Hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa on kerrassaan vaikuttavaa. Hänellä on erityinen kyky antaa opiskelijalle tilaa oppia ja oivaltaa. Hän haastaa pohtimaan laaja-alaisesti ja hakemaan vaihtoehtoja. Tukee ja innostaa. Itseasiassa Teijan tapa opettaa oli alun perin syy, joka sai minut kiinnostumaan lisää kliiniseksi hypnoterapeutiksi". 

 

"Oma teoreettinen pohja ja ymmärrys on lisääntynyt. Arvokasta on myös se, että olen saanut valtavan määrän erittäin toimiviksi osoittautuneita työkaluja valmennustyöhön. Jos Teija oppiin pääsette, käyttäkää tilaisuus heti". (JK)

Courses in Finland

In Finnish/Suomeksi

ICH kliinisen hypnoosin diplomitutkinnon voi nyt suorittaa myös Suomessa, tällä hetkellä pääsääntöisesti Helsingissä. Tarjoamme myös syventävää täydennyskoulutusta jo hypnoterapeutin koulutuksen omaaville eri puolella Eurooppaa.

Koska kliininen hypnoterapia on erittäin käytännöllistä, peruskurssille osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta tai akateemista koulutusta. ICH:n ethos on "inclusion and involvement", eli vapaasti käännettynä "mukaan ottaminen ja osallistuminen". Eli mielenkiinto ja innostus aiheeseen riittävät. Oppilaamme tulevat mukaan monista eri lähtökohdista, ammateista ja koulutuspohjista riippumatta. Olemme vahvasti sitä mieltä, että oppilaidemme eri elämänkokemusten ja korkealaatuisen koulutuksemme kohtaaminen mahdollistaa sen ainutlaatuisen ilmapiirin, joka on luonut jo yli 25 vuoden ajan menestyksekkään ja vahvan perustan hypnoterapia-koulutuksellemme.

Peruskoulutus
​Peruskoulutus kestää 6 päivää normaalisti joko kahden pidennetyn viikonlopun tai kolmen normaalin viikonlopun yli. Tämä kurssi toimitetaan ainoastaan suomenkielellä (Koulutusmateriaalimme tarjotaan suomeksi ja myös englanniksi). Peruskurssille voi osallistua taustasta riippumatta, sillä kurssilla opitut taidot ovat mielestämme tarpeellisia jo jokaisen osallistuja oman hyvinvoinnin ja itsehallinnan kannalta. Peruskoulutus antaa osallistujille myös tilaisuuden kokeilla, onko hypnoterapia mielekästä, ennen kuin sitoutuu jatkoon. 

Sisältö

Ensimmäisen jakson eli peruskurssin aikana opitaan mm. seuraavia taitoja:

 

- Hypnoosin määritelmät ja teoriat, hypnoosin historia, eettisyys

- Perusneurofysiologia, mielen toiminta

- Hypnoosi ilmiönä, hypnoositilan tunnistaminen, hypnoosin soveltuvuus eri asiakkaille jne.

- Erilaisia induktioita hypnoosiin viemiseen (mm. nopeita induktioita, rentouttavat, autoritääriset ja levitaatiot jne.)

- Hypnoottisia tekniikoita mm. transsin syventämiseen, transsitilan testaukseen ja suggestioiden luomiseen

- Hypnoottiset toimintamallit itseluottamuksen kasvattamiseen, tapojen muuttamiseen, oppimiseen, tupakoinnin lopettamiseen,

stressin vähentämiseen ja painonhallintaan sekä itsehypnoosin opettelu

Yksityiskohtainen sisältö löytyy vasemmalta puolelta sivua PDF tiedostona.

Peruskurssilla opetetut hypnoosin ja hypnoterapian tekniset taidot luovat pohjan diplomikurssille, jossa niitä ei enää opeteta, mutta jotka ovat osana diplomikurssin jälkeisessä loppukokeessa.


Kouluttajana
Teija Barr MSc, Kliinisen hypnoterapian maisteri, NLP Trainer, Kliininen hypnoterapeutti, CBT Coach

Diplomikoulutus​
Professionaaliselle diplomikurssille voi hakeutua ainoastaan peruskoulutuksen suoritettua. Jatkopaikka tarjotaan henkilöille jotka ovat omaksuneet vaatimustemme mukaisen tietotaidon ja eettiset toimintaperusteet peruskoulutuksemme  aikana. Normaalisti noin 90% peruskurssille osallistujista jatkaa diplomikoulutukseen.

 

Lähikoulutuspäivien lukumäärä on 16 päivää, eli kahdeksan kuukauden aikana kaksi päivää kuukaudessa. Kurssi toimitetaan pääsääntöisesti suomeksi, tosin kahden kurssiviikonlopun aikana vierailevat luennoijamme Lontoosta kouluttavat englanniksi. Tällöin suomenkielinen kouluttajamme on myös paikalla. Opintomateriaali on suomenkielinen ja kattaa normaalin Lontoossa toimitetun kurssin sisällön. 

 

Koulutuksemme kattaa hypnoositekniikat erilaisien ongelmien parissa työskentelyyn, kuten huolien ratkaisuun, tavoitteiden asettamiseen ja asiakkaan motivointiin, pelkoihin ja fobioihin, kivun hallintaan, psykosomaattisiin oireisiin, ärtyneen suolen oireyhtymään, unettomuuteen, masennukseen, ahdistuneisuuteen, riippuvuuksiin, syövän hoidon yhteydessä käytettävänä, post-traumaattiseen stressiin jne. Ohjelmaamme kuuluu tieteellisesti tutkittujen terapeuttisten modaalien, kuten Gestalt:in ja CBT:n käyttö hypnoosissa ja sen ohella, NLP tietoutta ja psykologisten teorioiden merkitys, suorat ja epäsuorat tekniikat yms.


Kouluttajina diplomikursseillamme toimivat:
Teija Barr MSc, Kliinisen hypnoterapian maisteri, NLP Trainer, terapeutti 
Nicola Martin MSc, Kognitiivisen käyttäytymisterapian maisteri, terapeutti
Bernadette Jaye MSc, Psykodynaamisen psykoterapian maisteri, terapeutti

Johanna Konttila M.Ed, Kasvatustieteiden maisteri, Mentaalivalmentaja, Kliininen hypnoterapeutti
Marjukka Kallio, Sosiaalipsykologi, YTM, NLP Master Trainer (Koulutuksen NLP osuus)

Kliinisen Hypnoosin Diplomitutkinto
Loppukoe suoritetaan noin kuukausi diplomikoulutuksen päättymisestä. Molempien osien materiaali ja käytännön harjoittelu kuuluu diplomikurssin loppukokeeseen. Loppukokeen onnistuneesti suoritettuaan saa käyttää nimikettä Kliininen hypnoterapeutti. 

Loppukoe sisältää:
- 3 tunnin kirjallisen essay-tyyppisen ja monivalintakokeen
- käytännön näyttökokeen
- kirjallisen määritelmäkokeen  

 
Koulutuksen tuntimäärä
ICH:n koulutusohjelman kokonaisopetusmäärä täyttää CNHCn tiukat vaatimukset. Perus- ja Diplomikurssien osuuksien ja loppukokeen kokonaistuntimäärä on n. 485 tuntia, sisältäen kontaktikoulutuksen lähipäivien aikana, kotitehtävät, itsenäisen opiskelun ja asiakastyöharjoittelun.  Lisätietoa siitä kuinka tuntimäärät jakautuvat, voi pyytää ottamalla yhteyttä suoraan opistoomme.

Yhteistyökumppanimme Suomessa
ICH Clinical Hypnosis Training toimii Suomessa yhteistyössä Interaktivan, arvostetun Suomalaisen NLP koulutusyrityksen,  sekä Suomen Hypnoosiliiton kanssa. Koulutuksemme on Suomen Hypnoosliitto Ry:n hyväksymä koulutuspolku. Koulutukseemme voi siten ilmoittautua myös näiden tahojen kautta. 

Huomioitavat seikat

Hypnoterapeutti ei korvaa lääkärin, psykiatrin tai muiden hoitotyötä tekevien roolia yksilön terveydenhuollossa. Hypnoterapia ei  ole vaihtoehtoinen, vaan nimenomaan täydentävä hoitomuoto. 

Perus- ja diplomikoulutuksemme ei korvaa yksilöllistä tarvetta terapiaan, eikä koulutukseen tule hakeutua mikäli on psykiatrisen hoidon alainen tai epäilee kokevansa diagnosoimatonta mielenterveydellistä ongelmaa, joka vaatii muuta asianomaista hoitoa.

Huomaathan, että mikäli osallistumisesi ei ole mahdollista yksittäisten koulutusviikonloppujen aikana, tarjoamme mahdollisuuden korvaamiseen koulutuksen aikana tai mahdollistamme etäyhteyden  mikäli siitä on sovittu kouluttajan kanssa ennakkoon.Koulutusta ei kuitenkaan voi suorittaa kokonaan etänä.

Tervetuloa Mukaan!

Teija 

ILMOITTAUDU LÄHETTÄMÄLLÄ VIESTI TAI KYSY LISÄTIETOJA

Laitathan osoitteemme info@ichypnosis.com  ja ichypnosistraining@gmail.com (käytämme molempia) sallittujen listalle, jotta saat viestimme. Tarkastathan myös roskapostisi mikäli vastauksemme ei ole saapunut.

Kiitos Viestistäsi!

AVOIMET DIPLOMIKOULUTUKSET
2024 - 2025
Peruskussit
1. KEVÄT 2024 HELSINKI 
(Keskusta)
18.5.24 - 30.6.24 (6 Päivää)
Viisi lähipäivää ja yksi etäpäivä
Koulutuspäivät:

La-Su    18 - 19.5.2024

La          8.6.24 etäpäivä (zoom)

Pe-Su    28 - 30.6.2024

Aikataulu:

Perjantaina klo 10-17

Lauantaina klo 10-17

Sunnuntaina klo 9-16

Koulutuksen hinta 

      890€ 

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 290€ (Jäljelle jäävä osuus maksetaan ennen koulutuksen ensimmäistä viikonloppua- Muista järjestelyistä voi sopia kouluttajan kanssa)

2. SYKSY 2024 HELSINKI 
(Keskusta)
9.8.24 - 1.9.24 (6 Päivää)
Kuusi lähipäivää
Koulutuspäivät:

Pe-Su    9 - 11.8.2024

Pe-Su    30.8- 1.9.2024

Aikataulu:

Perjantaina klo 10-17

Lauantaina klo 10-17

Sunnuntaina klo 9-16

Koulutuksen hinta 

Early Bird 770€ (10.7.24 saakka)

Norm. 890€ (11.7.24 alkaen)

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 290€ (Jäljelle jäävä osuus maksetaan ennen koulutuksen ensimmäistä viikonloppua- Muista järjestelyistä voi sopia kouluttajan kanssa)

Professional (Diplomi) Kurssit
1. KEVÄT 2024 HELSINKI
(keskusta) **TÄYNNÄ (jonotuspaikat avoinna)

3.2.24 - 15.9.24  (16 Päivää)

Lähipäivät:

8 viikonloppua, lauantaisin ja sunnuntaisin seuraavasti:

VK1:   3 - 4 Helmikuuta 2024

VK2:   9 -10 Maaliskuuta 2024

VK3:   13-14 Huhtikuuta 2024

VK4:   11-12 Toukokuuta 2024

VK5:   1 - 2 Kesäkuuta 2024

VK6:   6 - 7 Heinäkuuta 2024

VK7:   17-18 Elokuuta 2024

VK8:   7 - 8 Syyskuuta 2024

Koe: 13.10.24 lauantaina

Aikataulu:

Lauantaina klo 10-17

Sunnuntaina klo 9-16

Koulutuksen hinta:

3450€  


Loppukokeen hinta 185€ (maksetaan 16.9.24 kokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä)​

Koulutuksen lisäksi diplomikurssin aikana opiskelija osallistuu 2 maksulliseen 40€ lisätyönohjaukseen koulutusviikonloppujen ulkopuolella. Muu työnohjaus tapahtuu koulutuksen yhteydessä.

2. SYKSY 2024/KEVÄT 2025  HELSINKI

(keskusta) 

5.10.24 - 27.4.25  (16 Päivää)

Lähipäivät:

8 viikonloppua, lauantaisin ja sunnuntaisin seuraavasti:

VK1:   5 - 6 Lokakuuta 2024

VK2:   2 - 3 Marraskuuta 2024

VK3:   30 Marras- 1 Joulukuuta 2024

VK4:   11-12 Tammikuuta 2025

VK5:   8 - 9 Helmikuuta 2025

VK6:   8 - 9 Maaliskuuta 2025

VK7:   4 - 5 Huhtikuuta 2025

VK8:   26-27 Huhtikuuta 2025

Koe: n. 4 viikkoa koulutuksen päätyttyä toukokuussa 2025 (varmistamme päivän osallistujien kanssa koulutuksen alettua)

Aikataulu:

Lauantaina klo 10-17

Sunnuntaina klo 9-16

Koulutuksen hinta:

2575 € Early Bird 1.9.24 saakka  

(koulutukseen voi ilmoittautua ennakkoon varmistaakseen early bird hinnan, paikka varmistetaan peruskurssin aikana)

Norm. 3450€  ilmoittautumisista 2.9.24 jälkeen 

DIPLOMIKURSSIEN MAKSUKÄYTÄNNÖT

ilmoittautumisen yhteydessä €375 maksetaan koulutuspaikan varmistamiseksi, loppusumma maksetaan erissä ennen seuraavia koulutusviikonloopuja: vk1, vk3, vk5 ja vk7. Muista järjestelyistä, esim kuukausieristä, tulee sopia kanssamme erikseen, tällöin kuukausittaisiin maksueriin lisätään käsittelymaksu.

Tarjoamme koulutuksen myös Early Bird hintaan mikäli koko koulutusmaksu maksetaan yhdessä erässä vaikka Early Bird olisi päättynyt.

Koulutuksen Yleiset Maksukäytännöt ja Peruutukset
Hypnoterapiakoulutukseen (Perus ja ammatillinen) Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan ilmoittautumismaksu paikan varmistamiseksi. Tämän jälkeen peruskoulutuksen loppusumma maksetaan kokonaisuudessaan ennen koulutuksen ensimmäistä päivää. Diplomikoulutuksen loppusumma maksetaan neljässä erässä koulutuksen aikana, ennen seuraavia viikonloppuja: vk1, vk3, vk5 ja vk7.

Koemaksu maksetaan kokeeseen ilmoittautuessa.

Perus- ja Diplomikoulutuspaikan voi perua 42 päivää ennen koulutuksen alkua, jolloin maksamme ilmoittautumismaksun takaisin vähentämällä kustannukset (25 euroa). Mikäli koulutus peruutuu sen jo alettua, emme palauta jo maksettuja koulutusmaksuja. 

Jatkokoulutukseen ilmoittautuminen on sitova, emmekä palauta ilmoittautumismaksuja. 

bottom of page